Studii recente au demonstrat faptul ca oamenii care consuma apa imbuteliata in sticle de plastic se pot imbolnavi de cancer, dar cu toate acestea majoritatea ignora riscurile pe care le presupun PET-urile pentru sanatate.
„Bifenolul eliberat de PET-urile expuse la soare provoaca tulburari hormonale care duc la boli endocrine, infertilitate la femei, dezvoltarea precoce a glandelor mamare la copii. Daca sunt inghetate, ambalajele de tip PET mai pot elibera si dioxina, o substanta toxica, daunatoare organismului uman”, spune medicul brailean Mihaela Tite. Aceasta precizeaza ca recipientele de plastic sunt cu atat mai nocive cu cat sunt refolosite. “Daca le spalam cu apa fierbinte sau le incarcam cu lichide fierbinti, cum ar fi ceaiul, aceste ambalaje din plastic vor elimina tot felul de substante nocive”, precizeaza medicul Tite.Specialistii spun ca substantele din structura sticlelor de plastic se transfera foarte usor in lichidele cu care intra in contact. “Aceste substante au impact negativ asupra ficatului, rinichilor, inimii, culminand cu probleme de oncologie”, afirma si medicul generalist Marian Baciu. Acesta sfatuieste populatia sa evite folosirea recipientelor si ambalajelor de plastic si sa pastreze bauturile si alimentele in vase din sticla sau metal. De asemenea, trebuie folosite tacamuri din lemn sau metal, iar alimentele procesate nu trebuie invelite in plastic.
Nocive si pentru sanatatea umana si pentru mediul inconjurator
“Chiar si detergentii ambalati in pungi de plastic ar trebui evitati. In ultima perioada am observat o crestere a numarului de alergii dermatologice provocate de detergentii tinuti in pungi de plastic. Aceste pungi cu detergenti stau in depozite perioade indelungate, probabil sunt expuse si actiunii razelor solare, iar asta duce la eliminarea unor substante nocive in produsul care in final este folosit la spalarea hainelor. De aici, ajunge pe piele si provoaca aceste alergii dermatologice”, a mai precizat doctorul Baciu. PET-urile sunt nocive nu doar pentru sanatatea umana ci si pentru mediul inconjurator. “Nocivitatea pentru mediu a PET-urilor abandonate consta in principal in faptul ca nu sunt biodegradabile, deci raman in mediu pentru o perioada foarte mare de timp”, spune Dumitru Baja, purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului Braila.
Acesta subliniaza faptul ca nu este recomandat ca PET-urile sa fie refolosite dupa ce sunt golite de continutul initial.
“Impactul ambalajelor din PET asupra sanatatii umane este legat de eliberarea de substante chimice, cancerigene, mai ales sub influenta caldurii. Cu atat mai mult nu e recomandat sa fie reutilizate intrucat acestea, datorita structurii materialului, nu pot pot fi curatate bine de continutul initial, deja degradat”, mai precizeaza specialistul din cadrul APM.
Sursa: adevarul.ro
COMENTARIUL MIȘCAREA KILLUMINATI:
Majoritatea oamenilor care consumă apă la PET, o consumă pentru că nu au o alternativă! Apa minerală nu este distribuită decât la PET! Sticla a dispărut pe piață și plasticul este introdus ca ambalaj la orice produs, este o conspirație vis-avis de asta. Dacă până și berea, despre care se știe că se poate conserva corespunzător doar în sticlă, a ajuns să fie la PET. Plasticul folosit în industria alimentară este o altă armă de ucidere în masă, armă de depopulare!!! Deja sute de mii de oameni suferă de cancer! Nu mai spunem de substanțele extrem de toxice introduse în băuturi și mâncare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu